< Back to Health

Brooks & Brooks Gym is a sports rehabilitation centre. Jannie and Adri Brooks required a design to convey the gyms personal touch and their straightforward approach to health and fitness. The design needed to strengthen their distinct identity as a local gym and set it in contrast to big commercial gyms. The design is in the style of a farm shed, which consciously sets it apart from health clubs and resort-type offerings in the vicinity. The open-plan arrangement of this welcoming, family-friendly shed provides the flexibility required for the variety of activities provided by Brooks & Brooks. Large barn doors can be opened for fresh air and allow activities to spill to the outside areas. A double-volume space provides the opportunity for vertical training practices that utilise ropes, ladders and poles. Rough-textured natural materials and finishes acknowledge a no-nonsense approach to wellness. A retail space for nutritional, health and fitness products makes the centre a one-stop shop for families and individuals.